Personal

Ode aan de zomer: Bramen snoepen in het bos

Geregeld maak ik op een fijne zomeravond een wandeling door het bos in de buurt. Het is een heerlijke manier om even aan alle drukte in het dagelijks leven te ontsnappen. Vorige week spotte ik tijdens een van mijn wandelingen al een hoop bramenstruiken. Vroeger ging ik zodra de bramen op hun best waren met de familie het bos in en plukten we ladingen bramen, mmm! Na een middagje plukken werd er jam gemaakt, toetjes etc. Tegenwoordig zijn er nieuwe regels en is wildplukken eigenlijk verboden. De voornaamste reden dat wildplukken verboden is, is om de natuur te beschermen. De bessen zijn tenslotte ook voedsel voor dieren. Maargoed, zolang je niet met grote bakken en emmers door het bos sjokt zal de boswachter het heus door de vingers zien als je hier en daar wat bramen weg snoept 😉

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply