(H)eerlijk winkelen

(H)eerlijk winkelen: Meneer Thee

Onlangs kreeg ik op Instagram een follow van theemerk ‘Meneer Thee’. Als de theetante die ik ben was ik natuurlijk meteen nieuwsgierig en nam een kijkje op het account van deze meneer. Foto’s van onder andere prachtige theevelden maakte mij nog nieuwsgieriger naar Meneer Thee, een berichtje was toen snel gestuurd. Ik wilde meer weten!

Alle thee die wordt verkocht op de website van Meneer Thee, komt direct bij de theefamilies vandaan, zonder tussenhandel. Al deze mensen kent hij persoonlijk en bezoekt hen ook elk seizoen om de beste theeën te selecteren. Elke theesoort komt bij een andere boer vandaan, dit om exclusiviteit te garanderen. Ook zorgt Meneer Thee ervoor dat door op deze manier te selecteren, alle soorten van de beste kwaliteit zijn. Benieuwd naar de theeën die ik zelf heb geproefd? Lees dan maar snel verder.

Hooggebergte groen & Oolong

Eigenlijk maken alle smaken die ik op de website kon vinden me enorm nieuwsgierig, er zitten zo’n gave verhalen achter. Uiteindelijk maakte ik de keuze om een groene en een donkere thee te proberen.

Hooggebergte groen is de eerste thee die ik proefde. “Hooggebergte groen groeit op 2000 meter hoogte op de Alishan. Dit één van de hoogste bergtoppen in het zuiden van het Taiwanese eiland. Gedurende het hele jaar sluiert de thee in de mist, en dit gebergte staat bekend om de enorme temperatuurwisselingen tussen dag en nacht. De mist, enorme regenvallen en vruchtbare grond maakt de ideale situatie voor deze theebladeren om te groeien. De bladeren zijn gelijkmatiger en dikker dan welke andere theesoort dan ook.”

De thee deed ik direct in mijn glas omdat ik sterkte thee vaak het lekkerst vind. Jeetje, wat ruikt deze groene thee heerlijk, ik wilde ‘m bijna niet drinken omdat ik ‘m zo heerlijk vond ruiken. Gelukkig deed ik dat toch, oooh wat een lekkere thee! Sterk en fris mmmm.. Grappig ook om te zien dat die kleine propjes thee uiteindelijk verbazingwekkend grote blaadjes zijn.

“De Oolong thee komt uit de Hsinchu regio, in het noordwesten van Taiwan. De thee is erg uniek, want het heeft groene sprinkhanen nodig om delen van de theebladeren te eten, zodat de bladeren een stofje aanmaken om spinnen aan te trekken. Hiermee hopen de bladeren de sprinkhanen te verjagen. Dit stofje is zo zoet als honing! De thee was oorspronkelijk geïntroduceerd in Europa door koningin Elizabeth II aan het Britse hof, die zo verliefd werd op deze thee dat ze het de allermooiste van alle theeën noemde.”

Tijd voor de Oolong.. alsof er een engeltje over m’n tong piest ;). Een beetje zoetig maar niet té. Ik snap wel dat die Briste koningin verliefd was op deze thee. Mag ik nog een kopje?

Wil jij de thee van Meneer Thee ook proberen? Neem dan een kijkje op zijn website, www.meneerthee.nl. Je kunt hier ook lezen op welke manieren jij je thee kunt zetten!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply